Siste nytt

To gull og eitt sølv til Norge i EM i motbakkeløp

EM i motbakkeløp på Madeira vart eit jubelmeisterskap for den norske troppen med 2 gull og ein sølvmedalje og elles gode prestasjonar av dei øvrige utøvarane.

I klassa kvinner senior sprang meisterskapsdebutant Eli Anne Dvergsdal (Gular IL) inn til ein glimrande 2.plass, berre slått av fleire gonger tidlegare Europa og verdensmeister Andrea Mayr frå Østerrike. Tida til Eli Anne blei 53:05. I kvinneklassen sprang elles Merete Weng frå IL i BUL inn til ein flott 22. plass med tida 57:22

Og EM-oppturen skulle halda fram. I klassen menn junior, sprang nemleg Stian Øvergaard Aarvik (Gneist IL) inn til klar siger med tida 48:17 i det 8,2 km lange løpet med 850 m stigning. Han var med rundt 50 sek føre dei to tyrkarane Abdullah Yorulmaz og Mustafa Gøksel. Daniel May Instanes (Varegg fleridrett) fekk sin internasjonal debut med ein strålande 17.plass i sist fyrste EM. Tida hans blei 53:55 min og Daniel gjorde ein flott prestasjon i konkurranse med 41 av Europas beste juniorar.

I klassen menn senior både overraska og krona Johan Bugge (Eidsvåg IL) frå Nesset kommune i Møre og Romsdal det heile ved å ta sigeren framføre tidlegare Europameistrar og World Cup-vinnarar. Tida hans blei 1:02:35 t i det 11,8 km lange løpet med 1250 m stigning.


Johan Bugge vann gull i EM for senior. Foto: Bjørn Instanes

Med den tida var han 14 sek framføre nummer to David Schneider, Sveits, og 21 sekund føre nr tre Alex Baldaccini, Italia. I herreklassen sprang elles Torstein Tengsareid (Egersunds I.K.) inn til ein flott 21. plass med tida 1:06:39 i konkurranse med 66 av Europas beste menn.

Resultata i EM overgår alle ambisjonane og forventningane Friidrettsforbundet hadde før meisterskapet, og vi er stolte av både prestasjonane og utøvarane våre! Resultata i EM, saman med Stian Hovind-Angermund (Varegg fleridrett) og Thorbjørn T. Ludvigsen (Bergen Løpeklubb) og fleire andre sine fantastiske resultat i løpsfestivalen Mont Blanc Marathon nyleg, syner at norsk motbakkeløping for alvor har teke skrittet opp i den internasjonale motbakkeeliten, seier Jostein Hatteberg, leiar i Motbakkeløpsutvalet i Norges Friidrettsforbund

 

Publisert 4. juli 2015 - sist oppdatert 4. juli 2015
Design og utvikling av Nikolas van Etten 2015 © Motbakkeløpsutvalget - Norsk Friidrett